باور اشتباه چهار: مالک محصول مسئول عملکرد تیم است
تیم تولید چابک[1] در صورتی کار خود را بهدرستی انجام میدهد که بتواند اهداف توافق شده را برآورده کند و نرمافزاری بهوجود آورد که تجربهکاربری[2] فوقالعاده و کیفیت مطلوبی داشته باشد. چون این تیم یک گروه خودمدیریتی [3] است، از اعضای آن انتظار میرود تا کار را بهطور مشترک برنامهریزی کنند، در مورد چگونگی انجام آن تصمیمگیری کنند، پیشرفت کار را پیگیری کنند، اگر اختلاف و کشمکشی وجود دارد آن را برطرف کنند، و برای حفظ انگیزه و بازدهی بالاسرعت پایداری را تجربه کنند.
از آنجاییکه تبدیل شدن گروهی از افراد به یک تیم خودمدیریتی موثر و فراگرفتن انجام تعهدهای واقعبینانه زمانبر است، تیم تولید به استاد اسکرام[4] یا مربی چابک[5] نیاز دارد تا توسط آن پشتیبانی و راهنمایی شود. این راهنماییها شامل نشان دادن چگونگی استفاده عملی از فرآیندهای چابک و پیشنهاد تکنیکهای مشخص، تسهیلگری جلسهها و آموزش نحوه برخورد سازنده با کشمکشها است. به عبارت دیگر، استاد اسکرام تیم را برای انجام کار درست راهنمایی میکند. اما شما بهعنوان مالک محصول باید روی محصول تمرکز کنید، نه بر روی تیم و فرآیند. معمولا خود این موضوع به اندازه کافی چالش برانگیز است.
مرتکب این اشتباه نشوید که کار استاد اسکرام را برای یک دوره طولانی برعهده بگیرید، این موضوع موجب میشود که از برخی از مسئولیتهای اصلی خود غافل شوید یا سلامتی خود را از دست بدهید– البته هیچ یک از اینها مطلوب نیست. اگر استاد اسکرام ندارید، یا اگر شخصی که به اندازه کافی در دسترس یا واجد شرایط باشد در اختیار ندارید، سپس بررسی کنید که چگونه میتوانید این مسئله را حل کنید. گاهی اوقات، آشکار ساختن مشکل نسبت به انجام برخی از وظایف استاد اسکرام که موجب پنهان مانده مسئله میشود بهتر است. علاوه بر این، مرتکب این اشتباه نشوید که در کار تیم تولید مداخله کنید.
برای مثال، اینکه به افراد بگویید چه کاری در اسپرینت انجام دهند یا وظایف را به آنها تخصیص دهید، ایده بدی است. این به خودمدیریتی تیم آسیب میزند؛ مالکیت گروه را نسبت به محصول کاهش میدهد؛ و موجب میشود تیم تولید به شما که به مشکلاتشان رسیدگی میکنید وابسته شوند. هرچند که شما مسئول عملکرد تیم نیستید، اما باید به تیمهای تولیدی که با آنها کار میکنید اهمیت دهید و به آنها بازخورد و راهنمایی مفیدی ارائه کنید. بهترین روش برای حل مسائل مربوط به عملکرد تیم این است که در جلسه بازاندیشی اسپرینت[6] به آنها بپردازید. علل ریشهای مشکل را بیابید و بررسی کنید که چگونه میتوانید به بهبود وضعیت کمک کنید. این کار ممکن است شامل درگیر کردن اعضای تیم در فعالیت کشف محصول مستمر[7]، صرف زمان بیشتر برای آمادهسازی مشارکتی بکلاگ محصول[8]، یا در دسترس بودن برای پاسخ به سوالهای اضطراری تیم و بازبینی نتایج کارهای تمام شده در طول اسپرینت[9] باشد.
مترجمین: منیره عباسزاده، مهناز احمدی، سوگند شمس
ویراستار: علیرضا افشار
منبع: www.romanpichler.com
[1] Agile Development Team
[2] User Experience
[3] Self-Management Team
[4] Scrum Master
[5] Agile Coach
[6] Sprint Retrospective
[7] Continuous Product Discovery
[8] Product Backlog
[9] Sprint